Намерих няколко подобни теми, но досега не откривам нищо смислено като решение и обяснение. Знаете, че при 156-ца отброяването на изминатите километри се изписва с дигитални цифри. Днес забелязах, че на няколко от тях изчезнаха сегменти, тоест, започнаха да се изписват частично. Някой знае ли как се решава този проблем - нов дисплей, нов скоростомер или всичко е въпрос на почистване на контактите на самото екранче? Предварително благодаря на отзовалите се!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Цифрите на километража изчезват
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеЗдравей,имах преди подобен проблем разнасях го по разни майстори които не можаха да отстранят проблема и накрая си купих друг втора употреба.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Смених целия уред "скоростомер" с такъв втора употреба, километрите са в паметта на самия него и си остават там, следователно ще имаш нови километри с новия километраж.
П.П. Питай по моргите са такъв втора употреба, за цена не знам щото не съм го плащалLast edited by Galeano; d.m.y г., 08:42.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
В повечето случаи не се ремонтира дисплейчето..... Или се преебава самото екранче или управляващата го интеграла.Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....
Comment
-
Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщениеВ повечето случаи не се ремонтира дисплейчето..... Или се преебава самото екранче или управляващата го интеграла.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеА в по-малкото случай какво се прави? Ремонтира ли се? Тази сутрин заработи нормално да го е..!
Имах такъв проблем на моя скоростомер-една жичка се беше огънала яко беше като притисната и така го отстраних.Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!
Comment
-
Ако само части от числата изчезват ..... значи почти няма спасение.....
Има един вариант - да е от самия преходник от платката към дисплея.... ама има вероятност ако я извадиш и после я сложиш въобще да не тръгне....
Също така могат да се погледнат спойките по платката...Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....
Comment
-
Първоначално публикувано от Стойчев Покажи съобщениеНа мен пък на цяло ми изгасна дисплея и нищо не се вижда. Има ли вероятност да е изгоряло само осветлението (диода) или е дисплея ?sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеКолега, най вероятно ти е изгоряла само крушката,лесно се сменя.
Comment
Comment